Afgelopen jaren heb ik mij laten fascineren door het concept ‘Sacred Geometry’ en ‘Platonic Solids’. Hoe tof zou het zijn als je dat implementeert binnen de architectuur? Oude civilisaties hanteerde het concept, kijk naar al die prachtige monumenten die over de wereld verspreid staan! Nu denkt de mensheid te veel in vierkantjes en zie je het sporadisch terugkomen in de huidige architectuur. Platonic Solids zijn 5 regelmatige veelvlakken, binnen de nieuwe wetenschap gezien als de 5 bouwstenen van het omnipotente. Kortom: deze geometrie resoneert met natuurlijke frequenties, gegarandeerd betere oogst, ook wel elektrocultuur genoemd. Voor het stadslandbouwproject in de Waarderpolder droom ik om dit soort ontwerpen te realiseren en te delen via het internet.

De eerste schetsen van een Dodecahedron-dome en een Icosahedron-dome. Het idee is om deze kassen te voorzien van een geïntegreerd aquaponics systeem, voorzien van elektriciteit via een windmolen, glaspanelen en/of een watermolen. De waterpomp pompt het water door een trechter, waardoor er centripetale energie ontstaat, iets waar Walter Russell onderzoek naar deed.

Icosahedron_Dodecahedron

Het werk van Leonardo da Vinci en Richard Buckminster Fuller komen goed van pas. Dit zijn modellen waar geen hijskraan aan te pas hoeft te komen. Simpel te maken met weggegooid bouwmateriaal, zoals bakstenen en pallethout.

Geodome - Icosahedron-Dome


Zo zou je kunnen kiezen om wieken te ontwikkelen die gebaseerd zijn op de vleugel van de Albatros, of andere vogels met een grote spanwijdte. Een windmolen kan magnetisch aangedreven worden met een stator en/of Maglev techniek. Het kan kosteloos ontwikkelt worden, in magnetrons en andere elektronica zitten magneten: upcyclen die handel!

Wanneer je de binnenkant van een kas geometrisch ontwerpt zorg je voor efficiënt werken en efficiënt ruimtegebruik.

Windmolen - Bovenaanzicht kassen