Bram Derckx

In 2012 lag mijn ambitie nog in de zorg en wilde een hele goede verpleegkundige worden. Ik werd aangenomen bij het VUMC als duaal student. Dit liep echter mis, ik werd ziek in de vierde maand van de opleiding; de oorzaak? Teveel hooi op mijn vork genomen. In 2014 ben ik vrijwilligerswerk gaan doen, in het groen en met dieren. Dit heeft me geïnspireerd en positieve energie opgeleverd.

‘In order to change an existing paradigm you do not struggle to change the problematic model. You create a new model and make the old one obsolete’ De mensheid vraagt te veel van Moeder Natuur, we kunnen feitelijk zo niet langer doorgaan. Denk aan Fukushima, de hoeveelheid plastic en ander afval dat in de zee belandt. Het huidige monetaire systeem vraagt te veel van onze planeet, we leven op een eindige ‘bol’, niet een oneindige.

In 2015 heb ik mijn roeping gevonden: mezelf inzetten in het groen en de gemeenschap betrekken om stappen te maken naar een betere toekomst! Mijn droom is om daken en braakliggende terreinen van steden te laten floreren met flora en fauna en uiteindelijk verticale hydroponic- en aquaponics systemen realiseren. Gekoppeld aan contributie- en distributiecentra, in de vorm van een stichting.

Bram Derckx